söndag 16 oktober 2016

Karriärbyte

Lite mer än ett halvår senare kommer här ett blogginlägg.

Sen jag var 15 år har jag jobbat inom äldreomsorgen. Inte för att det har varit något drömyrke, utan mest för att det alltid finns jobb. De bokstavligen skriker efter vikarier som kan hoppa in när någon är sjuk eller har semester. Jag halkade alltså in på äldreomsorgen som 15-åring och blev kvar i den svängen, för att det var lätt att få jobb. Åren har gått och jag har drömt om att göra något annat, men har inte vågat prova det där andra. Fram tills nu.
Jag har bestämt mig för att helt ändra riktning och bli bibliotekarie. Ja, ni hörde rätt.
Som jag har nämnt tidigare så tycker jag väldigt mycket om just bibliotek. Det är något med själva atmosfären och stämningen där som gör att jag alltid mår bra av att vistas i den miljön. Så tycker man om bibliotek och älskar att läsa böcker så tänker jag att det inte är helt dumt att bli just bibliotekarie!
Just nu under oktober månad lever jag drömmen. Jag har praktik på biblioteket i Hudiksvall måndagar till torsdagar, och är på Bjuråkers bibliotek på fredagar. Det är utan tvekan det roligaste jobb jag har haft.
Bara att få gå omkring bland bokhyllorna och sätta upp böcker på sin plats, leta fram böcker som ska lånas/reserveras, katalogisera, ge förslag på inköp av nya böcker, hjälpa låntagare att leta fram fakta och information. Det är fantastiskt!
Jag trivs väldigt bra med kollegerna. Alla berättar om hur det kom sig att de blev bibliotekarier, om sina arbetsuppgifter, visar och talar om hur man utför arbetssysslorna.
Jag blir bättre och bättre på att hitta bland hyllorna. Svårast är faktiskt barnavdelningen.
Bara en sån sak att lyssna på och vara med och diskutera litteratur på fika-och lunchrasterna! Diskutera sina favoritböcker och favoritförfattare. Vad mer kan jag begära? Varför har jag inte gjort det här tidigare?
Jag överdriver inte när jag säger att jag älskar jobbet! Helst skulle jag vilja ha en anställning direkt, men jag får nöja mig med en praktikplats till att börja med.
Mitt drömjobb!

1 kommentar:

  1. Tjena Johan! Nån sa till mig att du pluggade till bibliotekarie så då trillade jag in här på bloggen. Min tjänst i Harmånger kommer vara ledig ett år då jag ska göra lite andra grejor, sök den vettja om du tycker jobbet är skoj! http://www.arbetsformedlingen.se/4.38a41afd11d99fbdb65800016.html?url=-123388378%2FNy%2FPlatsannonser%2FVisaPlatsannonser.aspx%3Fids%3D6883198&sv.url=12.38a41afd11d99fbdb65800021

    Allt gott/ Arvid från Delsbo (vi sågs på seriecirkeln för några år sen)

    SvaraRadera